Acnetherapie

Acne is een vervelende aandoening en kan erg storend zijn. SkinMedic is gespecialiseerd in het behandelen van acne en kan u helpen naar een stralende huid.

Acnetherapie bestaat uit verschillende soorten behandelingen. Tijdens het intake gesprek wordt een persoonlijk behandelplan gemaakt door de huidtherapeut van SkinMedic en wordt gekeken welke behandeling het meeste resultaat bij uw huid kan geven.

In de meeste gevallen wordt acnetherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Overleg met uw zorgverzekeraar en uw huidtherapeut wat de mogelijkheden voor u zijn. In sommige gevallen heeft u een verwijsbrief van een (huis)arts nodig.

SkinMedic biedt verschillende behandelingen aan voor acnetherapie. Indien nog veel onzuiverheden aanwezig zijn, is de volgende mogelijkheid:

Dieptereiniging met chemische peeling

Deze behandeling bestaat uit een manuele reiniging, dieptereiniging (het verwijderen van ontstekingen en mee-eters), chemische peeling (aangepast op uw huid). De chemische peeling zorgt voor vernieuwing van de huid, het haalt het bovenste huidlaagje eraf. Hierdoor kan het talg beter verspreiden over het behandelde gebied en kunnen er minder snel ontstekingen ontstaan.

Na de behandeling blijft de huid 1-2 dagen rood en kan er eventueel schilfering of korstjes ontstaan. Dit is een normale reactie van de huid en herstelt zich in één week. De huidtherapeut kan kiezen voor een interval van 2 of 4 weken, afhankelijk van de ernst. Gemiddeld zijn er 3 – 5 behandeling nodig.

Indien er meer acnelittekens dan onzuiverheden aanwezig zijn, is de volgende mogelijkheid:

Microdermabrasie

Microdermabrasie haalt de bovenste huidlaag eraf, de huid zelf blijf nog wel intact. Door het ‘afschuren’ van de bovenste huidlaag door middel van kristallen wordt het collageen en elastine gestimuleerd. Deze twee bouwstenen van de huid zorgt ervoor dat de huid er glad en stralend uit gaat zien. Door verschillende technieken te gebruiken met microdermabrasie kan er verschillende resultaten worden behaald, bespreek dit met uw huidtherapeut. Ook kan de huidtherapeut ervoor kiezen om een kuurverband te doen met een combinatiebehandeling van microdermabrasie en chemische peeling.

Na de behandeling blijft de huid 1-2 dagen rood en kan er eventueel schilfering of korstjes ontstaan. Dit is een normale reactie van de huid en herstelt zich vaak in één week. De huidtherapeut kan kiezen voor een interval van 2 of 4 weken, afhankelijk van de ernst. Gemiddeld zijn er 3 – 5 behandeling nodig.

Microneedling

Het verschil met microdermabrasie is, is dat microneedling kleine gaatjes in de huid maakt. Ook tijdens deze behandeling blijft de huid intact. Ze creëren kleine kanaaltjes, die het natuurlijk herstelproces van de huid stimuleren. Collageen- en elastinevezels zullen worden aangemaakt, waardoor de huid steviger wordt en littekens en rimpels vervagen. Deze behandeling kan worden toegepast bij tekenen van huidveroudering zoals rimpels en afname van de trekvastheid van de huid, maar ook bij acne-, operatie- of brandwondenlittekens. Tijdens de behandeling wordt er een tussenstof gebruikt, zodat er gemakkelijk met de naaldjes over de huid kan worden gegaan. Soms wordt er voor gekozen om een chemische peeling als tussenstof te gebruiken.

Na de behandeling blijft de huid 1-2 dagen rood en kan er eventueel schilfering of korstjes ontstaan. Dit is een normale reactie van de huid en herstelt zich vaak in één week. De huidtherapeut kan kiezen voor een interval van 2 of 4 weken, afhankelijk van de ernst. Gemiddeld zijn er 3 – 5 behandeling nodig.

Gerstekorrels (milia)

Andere vorm van acne zijn gerstekorrels (milias). Milias zijn makkelijk te verwijderen. Tijdens het verwijderen prikt de huidtherapeut de milia door met een steriel naaldje en vervolgens uitgedrukt.

SkinMedic werkt met het merk Lira. Lira is gespecialiseerd in allerlei peelingen en uitermate geschikt voor acne behandelingen. Ook kan Lira worden ingezet voor pigmentvlekken, roodheid en huidveroudering. Onderstaand geeft uitleg over de verschillende chemische peelings van Lira.

Lactic clear peeling

Deze peeling is voornamelijk geschikt voor donkere huidtypes. Daarnaast is het ook uitermate geschikt voor pigmentstoornissen, zonbeschadigde huid en gedehydrateerde huid. De peeling bevat onder andere melanine onderdrukkend middel, hyaluronzuur, groente thee en echinacea. Door antioxidanten in de peeling ziet de huid er fris uit en voelt het fris aan.

Sal pulp peeling

Deze peeling bevat salicylzuur. Het bevat onder andere retinol wat het geschikt maakt voor behandelingen zoals acne en hyperpigmentatie. Bij deze peeling wordt veel squamae gezien.

Pumpkin peeling

De Pumpkin peeling is geschikt voor huidveroudering, hydratatie en acne. Het is een peeling met pompoenenzymen, zoals retinol, granaatappel- en mango antioxidanten.

Jessner peeling

Deze peeling is ideaal voor huidverjonging, acne en pigmentstoornissen.

TCA peeling

De TCA peeling bevat salicylzuur en trichloorazijnzuur het is ideaal voor huidverjonging, grove poriën, pigmentstoornissen, rimpels en littekens.

Om het optimale resultaat te kunnen behalen raad SkinMedic u aan om de producten te gebruiken die uw huidtherapeut adviseert.

Wij helpen u graag verder!

Neem voor vragen of afspraken direct contact met ons op