Elektrocauterisatie

Elektrocoagulatie wordt toegepast voor het verwijderen van goedaardige huidaanhangsels, denk aan steelwratjes (fibromen) of ouderdomswratten (verruca seborrhoica). Ook wordt elektrocoagulatie toegepast bij rosacea.

Fibromen en verruca seborrhoica

Elektrocoagulatie wordt uit gevoerd door middel van elektriciteit. Het weefsel wordt verhit door de stroom waardoor de eiwitten gaan stollen. Het afwijkende huiddeel sterft af en wordt vervangen door nieuwe en gezonde huid. Voordeel van deze behandeling is dat er vrij wel weinig tot geen littekenvorming ontstaat. Na de behandeling ontstaat er roodheid wat 1-2 dagen kan blijven aanhouden. Ook wordt vaak gezien dat er een korstje op komt, dit korstje geneest hetzelfde als een ander wondje. Gemiddeld zijn er 2-3 behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst van het plekje. Tijdens het intake gesprek geeft de huidtherapeut een indicatie over het aantal behandelingen.

Rosacea

Ook rosacea kan worden behandeld met elektrocoagulatie. Ook bij deze behandeling worden de eiwitten weer gestold. Dit zorgt ervoor dat er geen bloedvoorziening meer in het vat is. Na de behandeling ontstaat er roodheid en lichte zwelling, dit blijft vaak 1-2 dagen aanhouden. Gemiddeld zijn er 2-3 behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst van het plekje. Tijdens het behandeltraject is het van belang dat u de factoren die het verergeren vermijd. Het kan voorkomen dat u één keer in het (half)jaar terug moet komen voor een onderhoudsbehandeling. Tijdens het intake gesprek geeft de huidtherapeut een indicatie over het aantal behandelingen.

Wij helpen u graag verder!

Neem voor vragen of afspraken direct contact met ons op