Littekentherapie

Littekens die verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn kunnen voor lichamelijke en psychische problemen zorgen. De huidtherapeut past speciale massagetechnieken toe waardoor de doorbloeding in de littekens verbeteren en de huid weer soepel aanvoelt.

De behandeling zal niet pijnloos verlopen, maar wordt volledig aangepast op de conditie van uw huid. De interval en de aantal behandelingen hangt af van de ernst van de indicatie. Tijdens het intakegesprek wordt u hier meer informatie over gegeven. Na de behandeling kan het behandelde gebied roodheid bevatten en eventueel beurs aanvoelen.

Littekenmassage bij een atrofisch litteken

De doorbloeding van het litteken en de omliggende huid dient zoveel mogelijk gestimuleerd te worden. Hierdoor ontstaat meer doorbloeding richting het litteken waardoor het steviger wordt en gelijkmatig met de omliggende huid; het niveauverschil wordt kleiner.

Littekenmassage bij een hypertorofisch litteken

Bij het verminderen van een hypertrofisch litteken is het belangrijk een paar weken na het ontstaan van het litteken de therapie te starten. In een later stadium wordt het remmen van de eventuele groei van het litteken veel moeilijker. Het doel van de massage is versoepeling van het litteken en een betere doorbloeding.

Littekenmassage bij hypertrofische littekens door brandwonden

Bij recent ontstane brandwonden wordt de huid licht gemasseerd. Herhaling is bij dit soort litteken erg belangrijk; zo wordt de groei van littekenweefsel geremd. Deze massage werkt tevens pijnverlichtend door de milde druk die gegeven wordt. Pas als het litteken ‘goed’ genezen is, kan er wat steviger gemasseerd worden. Een soepeler huid wordt ook beweeglijker waardoor het litteken dus minder trekkerig en pijnlijk aanvoelt.

Daarnaast kan de huidtherapeut kiezen voor ondersteuning van de behandelingen die u krijgt. Hierbij wordt gedacht aan siliconenpleisters of lymftaping. De keloïd littekens wordt nauwelijks toegepast bij SkinMedic omdat hier vaak meerdere benodigdheden voor nodig. Uw huidtherapeut informeert u hier graag verder over.

Wij helpen u graag verder!

Neem voor vragen of afspraken direct contact met ons op