Microneedling

Microneedling kan ook worden toegepast bij huidveroudering. Huidveroudering kenmerkt zich in verfijnde rimpels en pigmentvlekjes.

Microneedling maakt kleine gaatjes in de huid waar de huid bij intact blijft. Het creëert kleine kanaaltjes, die het natuurlijk herstelproces van de huid stimuleren. Collageen- en elastinevezels zullen worden aangemaakt, waardoor de huid steviger wordt en pigmentvlekjes en rimpels vervagen. Deze behandeling kan worden toegepast bij tekenen van huidveroudering zoals rimpels en afname van de trekvastheid van de huid. Tijdens de behandeling wordt er een tussenstof gebruikt, zodat er gemakkelijk met de naaldjes over de huid kan worden gegaan. Soms wordt er voor gekozen om een chemische peeling als tussenstof te gebruiken.

Na de behandeling blijft de huid 1-2 dagen rood en kan er eventueel schilfering of korstjes ontstaan. Dit is een normale reactie van de huid en herstelt zich vaak in één week. De huidtherapeut kan kiezen voor een interval van 2 of 4 weken, afhankelijk van de ernst. Gemiddeld zijn er 3 – 5 behandeling nodig.

Wij helpen u graag verder!

Neem voor vragen of afspraken direct contact met ons op